Trening program: Kako do 200 trbušnjaka za 6 sedmica treniranja?

Upoznavanje s trening programom

trbušnjaci, trening program
Ukoliko imate želju povećati snagu tijela, pratite ovaj trening program koji traje šest sedmica i uskoro ćete biti spremni da uradite 200 uzastopnih trbušnjaka.

Mislite da je to nemoguće uraditi? Mislim da možete! Sve što trebate je dobar plan, puno discipline i oko 30 minuta sedmično za postizanje tog cilja!

Nema sumnje da mnogi od vas mogu uraditi više od 100 trbušnjaka, ali oni su sigurno u manjini. Većina vas koji ovo čitate ne možete uraditi ni 20 trbušnjaka, siguran sam da mnogi ne mogu uraditi ni 10.

Međutim, nije bitno kojoj skupini pripadate. Ako slijedite ovaj "trbušnjaci trening program" uvjeren sam da ćete uskoro moći uraditi 200 trbušnjaka.

Šta su trbušnjaci?

Prema Wikipediji trbušnjaci su tradicionalna vježba koja služi za jačanje trbušnih mišića.

Vježba počinje iz ležećeg položaja, koljena su obično savijena u nastojanju da se smanji stres na mišiće leđa i kralježnice.

Zašto treba raditi trbušnjake?

Trbušnjaci su jedna od osnovnih i najčešćih vježbi za ljudsko tijelo. U kombinaciji sa uravnoteženom ishranom trbušnjaci će vam pomoći izgraditi snažan i ravan trbuh, koji ima važnu ulogu u mnogim sportovima, kao i u održavanju dobrog izgleda i sprečavanju povreda.

trušnjaci, trening program 200
Trbušnjake možete izvoditi gdje god da se nalazite, a najbolje od svega, oni su potpuno besplatni - bez skupe opreme i plačanja naknade za teretanu.

Da biste poboljšali svoju osnovnu snagu, kondiciju i opće zdravlje sve što trebate učiniti je izdvojiti oko 30 minuta sedmično za trening program trbušnjaka koji slijedi. Obećajem da ćete se osjećati bolje, imati puno bolje mišljenje o sebi i imati mnogo više samopouzdanja nakon samo nekoliko kratkih treninga.

Početno testiranje

Prije nego što započnete trening program 200 trbušnjaka trebali biste odraditi početno testiranje koje će pokazati vašu trenutnu razinu kondicije i odrediti odakle početi i kako raditi ovaj trening program.

trbušnjaci, testiranje

Za izvođenje testa potrebno uraditi onoliko trbušnjaka koliko možete. Nemojte skraćivati uglove i varati. Posljednja stvar koju želite uraditi je završiti u pogrešnoj razini programa. Rezultati mogu biti razočaravajući, ali vjerujte mi, iskrenost je najbolja politika, ako želite povećati svoju snagu.

Prije početka sedmice 1 ostavite sebi par dana odmora za upoznavanje programa i odmor od početnog testiranja. Trening ćete raditi 3 puta sedmično. Najbolje je ponedjeljkom, srijedom i petkom.

Većina ljudi koji su odradili ovo testiranje "upali" su u kategoriju prosječno i dobro što je odlična polazna tačka za ovaj trening program. Ako ste loše rangirani ništa se ne brinite jer ćete uz malo treniranja podići razinu svoje fizičke spreme.

Sedmica 1

Dakle završili ste početno testiranje i želite započeti program treniranja. Odlično!

Ako ste uspjeli uraditi 10 ili manje trbušnjaka u testu slijedite stupac 1.
Ako ste uradili između 11 i 20 trbušnjaka stupac 2 je za vas.
Više od 30 trbušnjaka? Ja bih predložio početak programa u sedmici 3 sa 2. ili 3. stupca.

Recimo da ste uspjeli uraditi 18 trbušnjaka. Gledajući stupac 2 vidimo da prvi dan počinje sa 1. serijom (9 trbušnjaka). Zatim slijedi pauzda od 60 sekundi nakon prelaska na seriju 2. (9 trbušnjaka). Odmor od 60 sekundi, zatim serija 3 itd.

Priuštite sebi dan odmora prije prelaska na sljedeći dan. Najbolje da trenirate ponedjeljkom, srijedom i petkom kako bi vikend ostavili za odmor i oporavak prije prelaska na sljedeću razinu programa.

Trening program trbušnjaci 200

Nadam se da ste uspjeli odraditi Sedmicu 1. i da ste spremni na sljedeću fazu.
Međutim, ako ste iz nekog razloga imali problema sa sedmicom 1. predlažemo vam da je ponovite.

Sedmica 2

Sedmica 1 je iza vas i danas počinjemo sa sedmicom 2 programa 200 trbušnjaka. Slijediti isti stupac kao i u sedmici 1. Trbušnjaci trebaju da se rade isrpavno, nemojte skraćivati uglove. Veoma je važno da ste dobro hidrirani prije početka svakog treninga.

Na kraju sedmice 2 će biti vrijeme da uradite test snage. Uradite onoliko pravilnih trbušnjaka koliko možete. Broj urađenih trbušnjaka će odrediti na kojoj razini ćete program početi raditi u sedmici 3. Izvedite ovaj test 24-48 sati nakon završetka sedmice 2. Sretno!

trbušnjaci za stomak

Ne zaboravite da kada završite Sedmicu 2 odradite test snage. Odradite sto vise pravilnih trbušnjaka i pređite na Sedmicu 3.

Sedmica 3

Nakon par sedmica treniranja trebali biste biti malo jači i sigurno uraditi mnogo više trbušnjaka u odnosu na početni test.

Ako ste uspjeli uraditi 21-30 trbušnjaka u najnovijem testu slijedi stupac 1.
Ako ste uradili izmežu 31-40 stupac 2 je za vas.
Više od 40 trbušnjaka? Sjajno! Stupac 3 je za vas.

Ako ste se puno borili sa prošlom sedmicom i niste uspjeli uraditi minimalno 21 trbupnjaka na najnovijem testu ponovite sedmicu 2 i pređite na sedmicu 3.

trbušnjaci 200

Nadam se da ste odradili kvalitetno sedmicu 3. Onda ste na pola puta da uradite 200 trbušnjaka. Idemo dalje sa trening programom u sedmici 4.

Sedmica 4

Sedmica 3 je iza vas i sada je vrijeme da započnete sedmicu 4. Nastavite raditi serije iz iste kolone kao i u sedmici 3.

Na kraju sedmice 4 će biti vrijeme da uradite drugi test snage. Broj pravilnih trbušnjaka koje uradite na tom testu odredit će sa koje razine da nastavite trening program u sedmici 5.

trbušnjaci program 200

Oke, vrijeme je za još jedan test snage. Trebali biste se osjećati mnogo jače u odnosu na početak trening programa prije četri sedmice. Zabilježite koliko možete uraditi pravilnih trbušnjaka uzastopce i pređite na sedmicu 5.

Sedmica 5

Ovisno o rezultatima na predhodnom testu snage slijedite stupce u sedmici 5.

Ako ste uspjeli uraditi 41-50 trbušnjaka slijedi stupac 1.
Ako ste uradili 51-60 trbušnjaka slijedi stupac 2.
Ako ste uradili više od 60 trbušnjaka stupac 3 je za vas.

Ako niste uspjeli zadovoljiti ovaj test vratite se u sedmicu 3 ili 4, zavisno od broja trbušnjaka koje ste uradili.

trbušnjaci trening program

Iznenađenje! Iznenađenje! Vrijeme je za još jedan test snage. Sedmica 5 je bila naporna ali ako ste je odradili u potpunosti vrlo blizu ste cilju tj. da odradite "trbušnjaci trening program" u potpunosti. Uradite najviše pravilnih trbušnjaka. Ukoliko ste uradili više od 75 slobodno pređite na sedmicu 6. Ukoliko niste, nema problema. Ponovite sedmicu 5. Sretno!

Sedmica 6

Ovisno o rezultatima testa snage nastavite sa odgovarajućom sedmicom i stupcem.

Ako ste uspjeli 75-90 trbušnjaka slijedi stupac 1.
Ako ste uspjeli 91-110 trbušnjaka stupac 2 je za vas.
Više od 110 trbušnjaka? Odlično! Stupac 3 je za vas.

vježbe za stomak

Uspjeli ste završiti sedmicu 6? Čestitam! Trebali biste biti ponosni na svoje uspjehe i spremni za posljedni test.

Ako ste se borili sa sedmicom 6, nema problema, samo ponovite sedmicu 6 i pokušajte ponovo.

Finalni test

Ako čitate ovaj tekst trebate biti vrlo ponosni na svoje uspjehe i spmreni za finalni test. Kao što znate ovaj trening program se zove 200 trbušnjaka i to je sve što trebate da uradite. :D

Za izvođenje testa potrebno uraditi najviše trbušnjaka što možete uraditi. Ako ste završili sedmicu 6 bez varanja, iskustvo je pokazalo da biste trebali biti dovoljno jaki da uradite 200 trbušnjaka i završite ga uspješno. Sretno!

Podijeli na Google Plus

7 komentari :

 1. Ja nmogu ni jedan nikako se nmogu dignuti kao da mi u ledjima nesto nije uredu

  OdgovoriIzbriši
 2. Nigdje nema objašnjenja kako izvoditi trbušnjake može li kakav video

  OdgovoriIzbriši
 3. I must thank you for the efforts you have put in writing this site. I am hoping to view the same high-grade content from you in the future as well. In truth, your creative writing abilities has motivated me to get my very own website now ;) capitalone.com

  OdgovoriIzbriši

 4. Hello there! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site? I'm getting tired of Wordpress because I've had problems with hackers and I'm looking at options for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform. paypal mastercard login

  OdgovoriIzbriši
 5. Odličan post, jako mi se dopada tvoj blog :)

  OdgovoriIzbriši
 6. The land transfer tax in British Columbia is calculated being a percentage from the house's value, estimated using its purchase price. mortgage payment calculator canada In addition on the pandemic, we were also moving across the country and having to cope with getting the confirmation of my remote work agreement with my employer for that lender. mortgage calculator canada

  OdgovoriIzbriši
 7. Ja radim 6 serija po 100 nmg višee od 100 iz jedne serije.

  OdgovoriIzbriši